Zo combineer je pied-de-poule zakelijk en casual

Pied-de-poule, de schuine zwart-witte vierkantjes of ook wel hanenvoet genoemd, is een patroon dat je steeds vaker ziet. De print zie je vaak terug in kledingstukken van Chanel en Dior, maar is ook steeds meer bij betaalbare merken te koop. De Bijenkorf, Wehkamp en Peek & Cloppenburg verkopen tegenwoordig standaard kledingstukken met dit bekende patroon.

Hoe draag je pied-de-poule?

Je kunt pied-de-poule combineren met verschillende kleuren. De makkelijkste en veiligste manier is om een zwart of wit kledingstuk erbij te dragen. Andere kleuren die goed bij dit patroon staan zijn blauw en rood.

Blake Lively is al meerdere malen gespot in een volledig gehulde look in pier-de-poule. Dit keer draagt zij een pak van top tot teen. Natuurlijk kun je dit zelf bereiken door een broek en top los te kopen en te combineren met een grote riem.

Ook Gwyneth Paltrow draagt vaker dit patroon, maar dan meer casual. Dit maal draagt zij een rok gecombineerd met een blauwe trui, maar we hebben haar ook eerder gespot in een pied-de-poule trui.

Koningshuis in verschillende kleuren

Het traditionele pied-de-poule patroon is zwart en wit, maar steeds vaker zie je andere kleurcombinaties zoals zwart-blauw en wit-rood.

Koningin Máxima draagt af en toe tijdens een zakelijke afspraak een volledige outfit in pied-de-poule van modehuis Natan. In het verleden droeg zij al eerder dit patroon in blauw. Kate Middleton wisselt het af met een rode jas.