De kledingstomer – waarom zou je er een aanschaffen?

Een kledingstomer is een apparaat dat gebruikt wordt om kleding te stomen. Het werkt door heet stoom te produceren en deze op de kleding te richten om kreukels en vouwen te verwijderen. Kledingstomers zijn meestal handzamer en gemakkelijker te gebruiken dan strijkplanken en komen vaak met verschillende mondstukken om specifieke gebieden op kleding, zoals kraagjes en mouwen, te stomen. Ze kunnen ook worden gebruikt om de frisheid van kleding te behouden en om geuren te verwijderen.

Voordelen van een kledingstomer

Er zijn verschillende voordelen van een kledingstomer:

  1. Kleding blijft langer mooi. Door het stomen van kleding worden kreukels en vouwen verwijderd, waardoor de kleding langer mooi blijft.
  2. Geen kreukels meer. Door het stomen van kleding zijn er geen kreukels meer, wat zorgt voor een professionele en nette uitstraling.
  3. Je hoeft minder kleding te wassen. Door het stomen van kleding hoeft deze minder vaak gewassen te worden, wat leidt tot minder slijtage en langere levensduur.
  4. Je bespaart op wasmiddel. Door minder vaak te wassen, bespaar je ook op het gebruik van wasmiddelen en andere wasbenodigdheden.
  5. Je hebt geen droogtrommel nodig. Kleding die gestoomd is, hoeft niet in de droogtrommel te worden gelegd, wat leidt tot minder energieverbruik en besparing op stroomkosten.
  6. Er is minder ruimte nodig voor drogen. Kleding die gestoomd is, hoeft niet opgehangen te worden om te drogen, wat leidt tot minder ruimtebeslag.
  7. Minder tijd nodig om kleding klaar te maken. Door het stomen van kleding hoef je geen tijd te besteden aan het strijken van kleding, wat leidt tot tijdsbesparing.

Waar voldoet een goede kledingstomer aan?

Een goede kledingstomer produceert snel stoom, zodat je snel kleding kunt stomen zonder te wachten. Het heeft voldoende stoomcapaciteit om de kleding volledig te stomen, zonder dat de stoom afneemt. Een goede kledingstomer wordt geleverd met verschillende mondstukken en andere accessoires om specifieke gebieden op kleding te stomen. Het is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen, heeft een lange levensduur en is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.

Goede kledingstomers zijn bijvoorbeeld te koop bij de Bijenkorf.