Casual chic

De dresscode casual chic betekent dat je er verzorgd en netjes uitziet, maar niet op een overdreven manier. Deze kledingstijl draag je bijvoorbeeld tijdens de vrijmibo, een zomers feestje overdag, een gezellig etentje met vrienden of een babyshower.

Combineer een net kledingstuk (blazer) met een casual kledingstuk (jeans)

Iedereen heeft in zijn of haar kledingkast al items hangen die je kunt combineren voor een casual chic look. Je creëert deze look door een net/formeel kledingstuk te combineren met een kledingstuk dat een tikje casual/informeel is. De meest populaire combinatie is een spijkerbroek met een blazer of een nette jurk met een paar witte sneakers, met beiden zit je sowieso goed. Dus pak iets wat je in het weekend draagt, combineer dit met iets casuals, et voilà.

Andere ideeën voor je casual chic outfit zijn:

  • een chino in combinatie met een blouse
  • een nette rok met een blouse
  • een nette broek met een leren jasje
  • een chique jurk met witte sneakers

Kleding: als je kiest voor een jeans, zorg ervoor dat het een nette jeans is. Vermijd een ripped jeans of een jeans met scheuren. Een stoere maar nette leren broek mag ook. Kies voor een nette blazer en combineer dit met een basic shirt of juist een uitgesproken top. Wil je liever een rok dragen? Kies dan bijvoorbeeld voor een kokerrok.

Schoenen: de enige regel die nu geldt is: je kunt dragen wat je wil, zolang de schoenen er maar netjes en verzorgd uitzien. Denk bijvoorbeeld aan pumps, sandalen met een hak of witte sneakers (die ook écht wit zijn 😉 ). Pas bij witte sneakers wel op dat de outfit niet te casual wordt.

Sieraden: bij een casual outfit draag je bij voorkeur nette sieraden. Met sieraden kun je de outfit meer in balans brengen. Nijgt je outfit meer naar casual? Kies dan voor mooie chique oorbellen, ketting of armband.

Kleuren en prints: qua kleuren en prints zijn er weinig regels. Je kunt de hele outfit ingetogen houden door te kiezen voor aardetinten. Als je je iets meer wil onderscheiden, kies dan voor één opvallend item. Bijvoorbeeld een rode blazer, broek met patroon of een gestreepte blouse.