Katja Schuurman ontwerpt sjaals en kleding in samenwerking met POM Amsterdam

POM by Katja

In 2018 is Katja Schuurman een samenwerking aangegaan met POM Amsterdam. Wat begon met het ontwerpen van een sjaal collectie, is sinds 2019 uitgegroeid tot een volledige kledingcollectie genaamd POM by Katja.

Inspiratiebron

De collectie is begonnen met een serie kleurvolle sjaals. Katja heeft meegeholpen met het bedenken van prints, type materiaal en de ontwerpen. Ze raakte geïnspireerd door de reizen die zij onder andere maakte voor haar organisatie Return to Sender.

Een deel van de opbrengsten van de POM by Katja collectie gaat naar haar organisatie Return to Sender. Via deze weg wordt er bijgedragen aan duurzame handel in de armste gebieden op de wereld.

POM Amsterdam

Het verhaal van POM Amsterdam is een succesverhaal geworden. Het bedrijf is opgericht door de twee zussen Liesbeth en Violet. Bij de oprichting in 2011 deden de twee zussen zelf al het werk, van de stof uitzoeken tot het naaien van de sjaals. Ondertussen heeft het label samengewerkt met onder andere het Rijksmuseum, KLM en nu dus ook Katja Schuurman!